Het vliegtuig

De Murphy Rebel elite is een doorontwikkeling van de Murpy rebel. De elite uitvoering is verkrijgbaar met een driewielig ondertel, terwijl de rebel alleen als staartwiel kist te koop is. Overigens worden verreweg de meeste vliegtuigen geleverd in een staartwieluitvoering of op drijvers. Het is een canadees vliegtuig en in canada legt men z'n vlieguig gewoon in het eerste de beste meertje neer en legt hem aan de steiger zoals wij een boot aan de steiger leggen.

De Elite uitvoering heeft daarnaast een sterkere vleugel en een versterkte romp. Ook is het motorschot wat naar achteren geplaatst zodat er zwaardere motoren voor het brandschot  geplaatst kunnen worden. 

De kist is volledig van aluminium, er wordt veel gebruik gemaakt van 6061 T6 aluminium. Het dunste materiaal is 0,4mm dik. het betreft dan de huid van de stuurvlakken.

Het vliegtuig mag uitgevoerd worden met een motor tussen de 125 en 180 pk. Hier moet nog weer een keus gemaakt worden uit de grote hoeveelheid motoren die in deze klasse beschikbaar zijn. Ik denk zelf al een beetje in de richting van een Subaru motor.

Al met al een mooie ruime kist waar weer een hele boel uitdagingen liggen. Ook deze probeer ik één voor één op te lossen.